Dreptul la (dez)orientare sexuala. Cum poate un stat sarac, sa cheltuiasca milioane pe o parada gay?

Biserica Ortodoxă Sârbă condamna si se opune punerii în scenă a unei apropiate parade gay, pe care o califică drept o adunare “rușinoasa”, impusa Serbiei și Belgradului.

“Aveti dreptul să organizati o paradă, dar doar pe propria cheltuială și pe cheltuiala celor care vă dau instrucțiuni, indiferent cum ati numi-o… dar nu în detrimentul Serbiei – bombardata, devastata, din punct de vedere moral și economic ruinata, sărăcită, inundata, făcuta in mod public de rușine”, a afirmat Biserica, într-un comunicat semnat de Patriarhul Irineu.

Cum poate statul, în pragul sărăciei, sa cheltuiasca milioane pe o “paradă fundamental absurda”, pentru a proteja “o mână de cetățeni” și pe oaspeții lor mărșăluind câteva sute de metri, în centrul Belgradului, se întreabă Biserica Ortodoxa a Serbiei.

“Organizatorii unei astfel de scene și mentorii lor europeni refuză să învețe din rezultatele paradelor anterioare”, subliniază Patriarhul Irinej (Irineu), amintind pericolul unui astfel de eveniment, “de ambele părți”.

Biserica Ortodoxa Sarba ii întreabă pe organizatori și pe participanții la parada, daca protejarea drepturilor lor private poate avea loc și se poate realiza “prin batjocorirea si ofensarea valorilor morale ale marii majoritati a omenirii”.

“În cazul în care orientarea sexuală gay ar fi justificată și ar trebui să fie promovată, atunci de ce nu s-ar aplica acelasi lucru si pedofiliei, care este larg răspândită în lumea occidentală, incestului… De ce drepturile lor sunt inferioare așa-numitului drept la (dez)orientare sexuala”, se intreaba Biserica în comunicat.

Sunteti atat de egoisti si de orbiti de pofta, incat nu va preocupa costurile enorme și nefondate ale asteptatei parade, mai arata comunicatul.

Biserica a mai reprosat, de asemenea, organizatorilor, ca încearcă să impună propriul stil de viata altora, “în special copiilor nevinovați și tinerilor fără experiență”, motiv al “ingrijorarii părinților și profesorii lor, pe bună dreptate”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.