STIRI | Arheologii descopera un zid vechi de – 7000 de ani, langa Provadia

În timpul săpăturilor din acest an, desfasurate pe locul celei mai vechi mine de sare din Europa, in Provadia, estul Bulgariei, arheologii au descoperit un zid vechi din mileniul V inaintea erei noastre

Potrivit șefului expediției, Vasil Nikolov, citat de Radioul Național Bulgar (BNR), noua descoperire sugerează că activitățile miniere din zonă au fost mult mai importante decât se credea anterior.

“A fost o întâmplare, asa cum se intampla cu multe descoperiri arheologice”, a declarat Nikolov, pentru radioul bulgar.

“Am descoperit acest zid, care în unele părți are peste un metru înălțime, dar restul a fost distrus de un cutremur. Eu nu pot spune încă ce inaltime a avut de fapt zidul, dar depasea trei metri. Există și alte ziduri in zona, care sunt de aproape patru metri înălțime. Imaginati-va doar – este vorba despre mijlocul celui de al cincilea mileniu î.e.n., și nu existau, pe atunci, cetati in Europa”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.