Descoperirea unei comori bisericesti unice, ascunsa sub pamant

O expediție arheologică a descoperit o comoară bisericeasca, incluzand mai mult de 1200 de monede bizantine timpurii, în apropiere de satul Dobrich, din Debrene, Bulgaria, conform unei declaratii a directorului Muzeului de Istorie din Dobrich, Constantin Constantinov, citata de agentia bulgareasca Novinite.

Potrivit șefului expediției, Boyan Totev, aceasta este prima astfel de descoperire din Bulgaria.

El a declarat că amfora mica, plina cu monede bizantine de bronz, din secolul VI dupa Hristos, a fost ingropata, cel mai probabil, în timpul unei invazii a slavilor sau avarilor.

Descoperirea a fost facuta pe teritoriul unei cetăți mici, construita în antichitatea târzie în jurul unei bazilici, pentru a o proteja. Biserica a fost construită în timpul Imperiului Roman târziu și a existat până la sfârșitul secolului VI dupa Hristos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.