STIRI | Saracirea Greciei a fost premeditata. Daca trebuie, suntem gata sa vindem si candelabrele din biserici, pentru cei saraci

Unul dintre episcopii cei mai respectati in Biserica Greciei, Mitropolitul Serafim de Pireu, a organizat un concert foarte popular, pentru ajutorarea saracilor din tara.

Sume substanțiale de bani au fost colectate la acest concert, pentru cei care suferă de pe urma crizei financiare.

Cu aceasta ocazie, Mitropolitul a marturisit:

“Trăim un moment tragic pentru țara noastră. Motivul acestei catastrofe nu a fost un cataclism natural, ci lăcomia și planul premeditat al guvernatorilor lumii. Dar Grecia a trecut prin încercări mult mai dure și le-a depășit mereu, cu credința în Hristos și prin idealurile nemuritoare ale poporului nostru.

Biserica Ortodoxă a fost întotdeauna o arca salvatoare, pentru greci. Biserica nu este un minister de apărare socială, ci scopul și sarcina ei se traduc prin Împărăția Cerurilor și de aceea ea devine sursă de inspirație pentru noi, în depășirea slăbiciunilor noastre.

În situația de astăzi, atunci când statul este neputincios, ca si cand nu ar exista, Biserica a preluat ea însăși aceasta misiune. Mijloacele noastre sunt puține, dar cu dragoste nelimitată și încredere în Domnul, ne ducem la indeplinire lucrarea.

Dacă va fi necesar, suntem gata să vindem chiar si candelabrele și lămpile din bisericile noastre, prentru a-i apara pe cei aflati in nevoie”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.