STIRI | Exista islamisti radicali si in Bulgaria

Există islamiști și oameni radicali în Bulgaria, care sprijină Statul Islamic, a declarat expertul anti-terorism Alex Alexiev, in aceste zile, la un talk-show televizat, pe postul național de televiziune Nova.

Alexiev a adăugat că nimeni nu poate fi sigur de islamiștii radicali. “Daca credem că suntem singura țară din Europa care nu are islamiști radicali, atunci suntem niste prosti”, a spus el. “Știm că există astfel de oameni în Bulgaria”.

“Uitati-va la oamenii din Pazardzhik, care poartă tricouri cu Statul Islamic”, a spus el.

“În opinia mea, o persoană care promoveaza de bunăvoie aceste simboluri este gata să facă si alte lucruri. Eu nu pot spune cu certitudine că sunt membri ai Statului Islamic, dar il sprijina, cu siguranță. Și, noi nu suntem singurii, în această privință – situația este similară în toată Peninsula Balcanică”.

Aceste comentarii au venit pe fondul unor informații legate de un val tot mai mare de imigranți ilegali care sosesc în Bulgaria. Conform sefului Agentiei de stat pentru Situatia refugiatilor, Nicolae Chirpanliev, exista, in plus, informații legate de 12 imigranți care ar avea legaturi cu organizații teroriste.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.