STIRI | “Soldatii Califatului”, din Egipt, se alatura Statului Islamic, impotriva “inchinatorilor Crucii”

Un grup autointitulat “Jund al-Khilafah” (Soldații Califatului), din tinutul Kinana (Egipt), și-a anunțat loialitatea față de Statul Islamic (IS), conform unei publicatii a serviciului de monitorizare jihadist. Grupul a amenințat că va lovi obiective de interes americane și ale “inchinatorilor Crucii”, în Egipt.

In ultimele zile, in Cairo, si-au facut loc mai multe speculatii, conform carora ar deveni din ce in ce mai mult posibila crearea unor grupari afiliate egiptene la Statul Islamic, iar surse din securitate au marturisit pentru agentia italieneasca ANSA, că cea mai probabila locatie ar fi Sinaiul.

De-a lungul verii, au fost descoperite mai multe contacte și legaturi operative cu diferitele grupari jihadiste egiptene, inclusiv cu cel mai mare, Beit al Maqdis, care se afla în spatele unui număr de atacuri in crestere.

Luptătorii egipteni ar fi actionat, de asemenea, ca “punte de legatura” cu forțele Ansar Al-Sharia din Benghazi, care încearcă să creeze un “califat”, și care ar urma sa se alature luptelor gruparii mai mari din Irak și Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.