publicat în: Arhivă

STIRI Jogging | O noua descoperire: doar 30 de minute de alergare pe saptamana, si scapati de riscul bolilor de inima

Este posibil să fi crezut că doar cei care alearga mai multe ore pe săptămână au o șansă mai mare de a se bucura de o stare bună de sănătate, dar un nou studiu realizat de Universitatea de Stat din Iowa, sugerează că doar câteva minute de exercitii pe zi sunt suficiente pentru a vă menține sistemul cardiovascular în stare de funcționare de top, informeaza serviciul special de Dieta [https://lacasuriortodoxe.ro/dieta-post-regim/] al LONews.

Omul de stiinta Duck-Chul Lee, lider in domeniu, a explicat concluziile sale lui Brendan Cole, la radioul Vocea Rusiei, intr-un material oferit, ieri, ascultatorilor.

Cercetatorii au descoperit ca miscarea, de doar 5 pana la 10 minute pe zi, reduce riscul de a muri de boli de inima – o veste buna pentru cei care doresc să rămână sănătoși, dar ramane in continuare greu sa pregatesti un regim de exercitii, intr-un stil de viață foarte ocupat.

Acestia au aratat ca persoanele care au alergat mai puțin de o oră pe săptămână, au beneficiat la fel de mult de asta, ca și cele care au alergat mai mult de trei ore pe săptămână. Duck-Chul Lee le-a destainuit ascultatorilor ca a fost surprins de faptul că studiul, care s-a realizat pe 55.000 de persoane, nu a descoperit diferențe signfiante intre alergătorii dedicati și cei care fac jogging de ocazie.

“Alergatorii care au alergat o dată sau de două ori pe săptămână, au demonstrat ca se bucura de beneficii semnificative”.

Duck-Chul Lee a mai spus, de asemenea, ca a fost interesant sa vada astfel de beneficii notabile la oamenii care alearga mai puțin de o oră pe săptămână, intrucat recomandarea actuală generala este de 75 de minute, dar de activitate aerobica, pe săptămână. Acest lucru ar putea fi explicat prin corelarea foarte strânsă, descoperita între alergare și fitness-ul cardio-respirator, a spus el.

“Oamenii nu alearga doar pentru beneficiile legate de sănătate, cum ar fi controlul greutatii, sau o îmbunătățire a fitness-ului, ci ei alearga si din motive sociale, sau pentru a se distra. Deci, eu nu cred că alergatorii care alearga mai mult de o oră pe săptămână ar trebui să reducă ritmul, deoarece există si alte beneficii, ca detensionarea. “Punctul principal al acestui studiu este, insa, acela ca noi speram, de acum, sa incurajam si mai multe persoane inactive sa isi creasca activitatea fizica, incluzand in ea si alergarea, ca sa aiba parte de mai multe beneficii”, a concluzionat el, mai informeaza serviciul special de Dieta [https://lacasuriortodoxe.ro/dieta-post-regim/] (click aici) al LONews.