STIRI Libia | Comunitatea crestina din Libia este acum redusa la minimum

“Comunitatea creștină din Libia este acum redusa la minimum, dar am de gând să raman aici, chiar dacă mai ramane un singur creștin”, a spus Giovanni Innocenzo Martinelli, vicar apostolic catolic de Tripoli, pentru agenția de știri Fides, cand Libia trece prin cel mai prost moment cu care s-a confruntat de la căderea regimului Gaddafi.

Mgr. Martinelli rezumă situația comunității creștine din Libia, afirmand ca în Cyrenaica nu mai există călugărițe, majoritatea crestinilor părăsind regiunea, fiind “într-adevăr un moment de calvar puternic. Nu știu unde vom ajunge, dar eu sunt convins că un grup de oameni va ramane aici pentru a sluji Biserica”, a spus Martinelli.

“Încă mai am încredere în viitorul Libiei, dar noi suntem în mâinile lui Dumnezeu. Nu pot să plec, pentru cei cativa creștini rămasi”, a concluzionat Martinelli, care lansează un apel la rugăciune, pentru că “rugăciunea este singura care poate rezolva situațiile, precum cea din Libia de azi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.