STIRI Bulgaria | Arheologii au descoperit mormantul unei tinere gravide, bogat decorat

Arheologii au descoperit mormântul unei tinere femei, asezata spre odihna vesnica alaturi de toate bijuteriile proprii, într-o zonă din apropierea Pernik, in Bulgaria, conform unui raport al Radio Darik.

Alaturi de scheletul tinerei femei, care a murit in secolul XVIII, s-au găsit osemintele unui prunc, care se afla, cel mai probabil, în pântecele mamei sale, atunci când ea a decedat. Experții în antropologie încă lucreaza la definirea exacta a vârstei copilului.

Potrivit arheologului Vasilka Paunova, femeile recent căsătorite obisnuiau sa poarte cele mai bune haine și toate bijuteriile pe care le primisera ca dar de nunta, pentru o perioada de până la un an după căsătorie.

Potrivit etnologului Tsvetana Manova, femeia nu provenea dintr-o familie bogată, dar a fost îngropata cu toate bijuteriile ei, inclusiv cu două perechi de brățări de cupru, mai multe coliere, un șirag de mărgele, pandantive din scoici, monede de cupru și argint și un inel de bronz cu o piatra verde, conform Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.