OCA traseaza liniile directoare privind analiza comportamentului sexual in Biserica Ortodoxa

La întâlnirea lor cea mai recenta, din 18-21 martie 2014, membrii Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America, în colaborare cu Oficiul de revizuire a Acuzațiilor privind Comportamentul Sexual (ORSMA), au emis linii directoare pentru controalele de fond. Recent, a fost emis un set final, revizuit.

“Controalele de fond trebuie să fie obținute, și trebuie reînnoite, la fiecare trei ani, pentru toți citetii, ipodiaconii, diaconii, preoții și episcopii din Biserica Ortodoxă din America, precum și pentru toți laicii care au contacte accidentale mai multe cu copiii în cursul activitatii lor în Biserică”, a spus protopopul Ioan Jillions, secretar OCA.

“În timp ce liniile directoare recomanda o anumita companie care sa asigure controalele de fond, parohiile pot apela si la alte companii, atâta timp cât acestea asigura aceleasi servicii, la costuri comparabile”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.