STIRI Irak | Ungaria indeamna comunitatea internationala sa-i salveze pe crestinii asirieni

Ungaria propune ca această chestiune să fie inclusă pe ordinea de zi din aceasta săptămâna a Consiliului Nord-Atlantic al NATO, a declarat Peter Szíjjártó (foto). Ungaria va propune, de asemenea, Consiliului European să discute problema si in următoarea sesiune, a adăugat el.

Ministerul de externe al Ungariei a decis să se alture cu ajutoare, care urmeaza sa ajunga in Irak, în cooperare cu Statele Unite, a declarat secretarul de stat.

Szíjjártó a mai menționat că Guvernul ungar a decis să deschidă un consulat general la Erbil, iar noul consul general sa ocupe deja acest post.

Bence Retvari, șef adjunct al creștinilor-democrați aflati la guvernare, a numit evoluțiile din Irak “dramatice”, și a spus că violențele comise de către fundamentalistii islamici ai ISIS au evocat “cele mai rele perioade ale istoriei”.

Tibor Navracsics, ministrul pentru afaceri externe și comerț a declarat, într-un mesaj pe Twitter, că guvernul maghiar “ofera 70.000 de euro ajutor umanitar de urgență, comunităților creștine și autorităților din Kurdistan”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.