Crestinii continua sa fie ucisi in Nigeria

In total, 18 creștini au fost uciși în atacurile armate recente indreptate asupra comunităților din statele Plateau si Kaduna, conform Release International.

Doisprezece oameni au murit, atunci când “Păstorii Fulani” (foto) au percheziționat satul Yelwa, din Plateau, pe 11 august, mai mult de 150 de persoane înarmate lansand atacul, ucigand satenii și incendiind casele. Creștinii locali au declarat că atacul a fost motivat religios.

În aceeași dimineață, în satul creștin Zarazong, oamenii inarmati au împușcat mortal două persoane și au ars casele localnicilor. Cu trei zile înainte, pe 8 august, persoanele înarmate au lansat un atac de cinci ore asupra satului Gimi Dogara, din statul Kaduna, omorând patru creștini și dând foc la 15 case.

Liderii creștini din Kaduna spun ca ultimul atac din Gimi Dogara ridica numărul morților creștini uciși în partea de sud a statului, din acest an, la mai mult de 600. Ei descriu atacurile ca fiind “bine coordonate și sistematice”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.