Despre popularitate. Gandeste la pacatele tale, ca sa nu ajungi sa te crezi cineva!

În conferința de presă din timpul zborului de intoarcere din Coreea (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Papa Francisc a explicat modul în care întotdeauna pastrarea în minte a păcatelor si greselilor personale ajută să nu cazi in eroarea de a crede ca ai ajuns sau ca esti cineva.

Popularitatea Papei Francisc este de netăgăduit: există mulți oameni credincioși, dar și multi care și-au pierdut credința lor sau nu au fost niciodată credinciosi, dar care simpatizează cu Papa și cu gesturile și cuvintele sale, în special cu predicile lui din timpul Messei de dimineața, din Santa Marta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Jurnalistul Anïas Feuga l-a intrebat pe Papa, în timpul zborului de la Seul la Roma, lunea trecută: “In Rio, atunci când mulțimile au scandat Francesco, Francesco, le-ati spus să strige: Hristos, Hristos! Cum va descurcati cu această popularitate imensă? Cum trăiti?”.

Papa a raspuns: “Eu trăiesc mulțumind Domnului că oamenii lui sunt fericiți. Chiar asta fac. Și aș vrea ce este mai bun pentru poporul lui Dumnezeu. Am parte de generozitate din partea poporului. În interior, încerc să mă gândesc la păcatele mele, la greselile mele, astfel încât să nu cred că sunt cineva”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.