Pro-europenii bombardeaza bisericile ucrainene in timpul Liturghiei. Credinciosii in lacrimi, ingroziti, in Catedrala Slaviansk

Catedrala din Slaviansk a fost bombardata in timpul Liturghiei. Duminică, armata ucraineană a atacat, din nou, cartierele rezidențiale din Slaviansk. Catedrala Sfantul Alexandru s-a aflat sub tiruri, fiind bombardata chiar in timpul Sfintei Liturghii.

“Bombardamentul a început la 10:00, în timpul Liturghiei. Oamenii începusera să cânte ‘Tatăl nostru’, când prima salvă a fost auzita de pe Muntele Karachun. Apoi, au existat mai multe salve, o mortiera deteriorand un chioșc situat la doar câțiva metri de biserică. Acesta a fost sfaramat în bucăți, totul a ars. Vânzătoarea a fugit când a auzit prima salva si, astfel, si-a salvat viața”, afirma Protopopul Nikolai Fomenko.

Erau aproximativ o mie de oameni in zona bisericii, multi dintre acestia distribuind ajutoare umanitare în apropierea catedralei.

“După ce a început tirul, toata lumea s-a grabit spre biserica. Catedrala s-a umplut, oamenii s-au rugat la Dumnezeu, cu lacrimi. Exploziile au spart mai multe ferestre cu vitralii, iar oamenii au început să se roage cu mai multa ardoare. Bombardamentul a durat aproximativ o jumătate de oră”, a spus preotul.

Nimeni nu a fost rănit in zona bisericii si nici biserica nu a fost deteriorata.

Este a șaptea oară când militanții ucraineni tintesc bisericile din Slaviansk (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Pe 26 mai, o mina a ucis o femeie, în apropierea Bisericii Icoanei Maicii Domnului Derjavnaya, in urma atacului asupra Districtului Artyom. Schijele au spart ferestrele bisericii, deteriorand fatada acesteia și distrugand gardul bisericii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). În Ziua Sfintei Treimi, pe 8 iunie, Biserica centrala, a Duhului Sfânt, a fost bombardata.

Pe timp de noapte, in 16 iunie, Biserica Sfantul Serafim din Cherevkovka a fost lovita. Casa și cantina au fost complet distruse. În aceeași zi, Catedrala Sfantul Alexandru, din Slaviansk, și zona înconjurătoare au fost bombardate (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Pe 19 iunie, tinta bombardamentelor a fost Biserica Învierii, construita în secolul al 18-lea. Paznicul a fost ucis (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Pe 21 iunie, după ce președintele ucrainean, Piotr Poroșenko, a anunțat armistițiul, Catedrala Sfantul Alexandru a fost bombardata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.