Ingrijorare fata de situatia din Cipru, in Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei

Ministrul Educației și Culturii din Cipru, Costas Kades, a subliniat relațiile strânse între Cipru și Rusia și intre Bisericile Ortodoxe din cele două țări, vorbind în timpul celei de-a 21-a Adunări Interparlamentare a Ortodoxiei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei și-a exprimat îngrijorarea privind problema Ciprului.

Potrivit unui anunț oficial facut în timpul Adunării, sub titlul “Democratie Parlamentara – Creștinism – Ortodoxie: valori și concepte”, a fost exprimata marea îngrijorare privind divizarea, din prezent, a Ciprului. Acesta a subliniat, de asemenea, convingerea că aderarea Ciprului la UE va juca un rol important în eforturile găsirii unei soluții viabile la problema Ciprului.

În același timp, Adunarea a subliniat necesitatea gasirii unei soluții la problema, care ar trebui să se bazeze pe rezoluțiile ONU relevante și pe acordurile la nivel înalt.

În intervenția sa în cadrul Adunării, Kades a subliniat că Ortodoxia are un rol important de jucat în găsirea de soluții la o serie de probleme.

Într-o ceremonie care a avut loc la Muzeul de Istorie din Moscova, Kadis a semnat alaturi de omologii sai din Federația Rusă, Grecia, Armenia și Liban, o declarație comună, prin care se recunoaște că funcționarea Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei și cooperarea cu alti factori politici și culturali, sunt substanțiale și benefice pentru înțelegere intre oamenii din întreaga lume.

Mai multi membri ciprioti ai Parlamentului au reprezentat Camera Reprezentanților în Adunare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.