Un impostor se foloseste de imaginea Directorului de Seminar din Ramnicu Valcea, Pr. Dr. Prof. Nicolae Proteasa

Un impostor se folosește pe Facebook de imaginea Părintelui Prof. Dr. Nicolae Proteasa, director al Seminarului Ortodox din Râmnicu Vâlcea. Pagina în cauză a fost identificată de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe, în ultimele ore.

Pe contul de Facebook creat (https://www.facebook.com/profile.php?id=100005485697733 [https://www.facebook.com/profile.php?id=100005485697733] ), impostorul susține că lucrează în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, că a studiat la Academia de Teologie Ortodoxa din Chisinau, că trăiește în Iași și provine din Roscanii De Jos, Orhei, Moldova. Are deja 992 de prieteni.

Intr-o postare din 1 iulie, acesta precizeaza: “O poza mai recenta cu mine”, însă fotografia este un decupaj dintr-o poză postată pe pagina de Facebook a Seminarului din Râmnicu Vâlcea, unde adevăratul părinte Nicolae Proteasa apare lângă elevii săi (vezi foto).

Interesant este ce va urmări impostorul, folosindu-se de fotografiile unui părinte real – din nefericire pentru el mult prea cunoscut și important în viața Bisericii de astăzi – pagina fiind proaspăt deschisă… dacă nu cumva o va închide în urma sesizărilor noastre sau a reclamațiilor părintelui în cauză.

Din câte se știe, rețeaua Facebook, conform informațiilor oferite de serviciul specializat în producția de site-uri web NETCreator, pune la dispoziția utilizatorilor săi opțiunea de blocare (bann) a conturilor care folosesc în mod fraudulos datele altor persoane reale.

Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe atrage atenția încă o dată asupra modului prin care oamenii de bună credință pot fi înșelați de către diferite persoane, prin intermediul rețelelor de socializare sau al unor site-uri web care se declară ortodoxe sau ca aparținând unor persoane din Biserică, în scopul unor câștiguri financiare sau chiar al discreditării clericilor Bisericii Ortodoxe Române.

Intervievat de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe prin telefon, Părintele Nicolae Proteasa a declarat că nu știa nimic despre acest cont și că va încerca să ia măsuri de închidere și reclamare a contului la reprezentanții Facebook. Acesta a mărturisit că nu cunoaște niciun părinte cu numele de Vasile Crăciun și că îi pare rău că fotografiile sale sunt folosite pentru astfel de infracțiuni, atrăgând atenția tuturor cititorilor și vizitatorilor rețelelor de socializare să fie întotdeauna atenți și să se ferească de astfel de înșelătorii – mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.