Hong Kong: sute de mii de demonstranti ies in strada

Calmul a revenit in centrul Hong Kong-ului, joi, după o serie de proteste din partea a sute de mii de demonstranți, care au ieșit în stradă, cerând o mai mare democrație in fostul teritoriu britanic.

Protestatarii au cerut autorităților “de la Beijing, sa respecte promisiunile făcute în Legea Fundamentală – normele stabilite pentru reglementarea teritoriului, atunci când a fost returnat conducerii chineze, în 1989.

Acestea includ dreptul la vot universal și alegerea directă a directorului executiv care conduce autoritatea de guvernare a teritoriului.

Biserica a chemat, cu aceasta ocazie, la dialog si democratie.

Hong Kong-ul este o regiune administrativă specială a Republicii Populare Chineze. Hong Kong-ul detine un teren de 1104 km2 și o populație de peste șapte milioane de oameni, fiind una dintre zonele cele mai dens populate din lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.