Vindecare in Turnul lui David din Ierusalim (video)

“Ierusalim: un diagnostic medical”

Când combini medicamentele antice, minunile și credința, obtii un remediu fascinant sub forma unei expoziții, care a ajuns sa se deruleze, in prezent, la Turnul lui David: “Ierusalim: un diagnostic medical”.

Expozitia are drept scop ilustrarea Ierusalimului prin prisma medicinei și a credinței, afirma curatorul expozitiei, Dr. Nirit Shalev-Khalifa, fiind vorba despre o reprezentare a luptei constante a omului pentru o viața sănătoasa, in cadrul unic al orașului sfânt al Ierusalimului.

Expoziția începe cu mii de ani în urmă – din timpul Regelui David și al Regelui Ezechia – și continuă până la istoria modernă a spitalelor Hadassah și Shaare Zedek. Medicina din Ierusalim a reprezentat, întotdeauna, un amestec de apostazie, boală și epidemie, intersectat cu o istorie imperativa a vindecarii, miracolelor și credinței. Această expoziție se inspiră din povești și cazuri medicale, de la medici și farmacisti din orașul vechi și orașul nou, și din multe exponate care sunt prezentate publicului pentru prima dată. Expoziția remarca parteneriatele și contradicțiile constatate în spațiul miracolelor și al medicinei.

Exponatele au fost aduse din întreaga lume și multe sunt prezentate publicului pentru prima dată, de catre Muzeul Turnul lui David. Printre artefacte, se afla albume foto din Arhivele Rothschild ale Angliei, un aparat cu raze x, datând din anii 1920, loțiuni și poțiuni, jurnale de asistente medicale si medici de la începutul secolului 20, jucării de pluș din 1908 care i-au facut pe copii sa zambeasca în ciuda bolii lor. Fiecare artefact marturiseste o istorie diferită.

Expoziția este prezentată în două galerii:

I – Miracol și ciuma

II – Ințelepciunea medicilor, in Sala Cruciadei

În curte, există o expoziție specială de remedii tradiționale și mirodenii, aduse din piețele orașului vechi. O serie de plante tradiționale pot fi găsite în Gradina ierburilor.

Muzeul este deschis dupa programul:

Duminică-Joi: 09:00 – 16:00 Vineri și sâmbătă: 09:00 – 14:00.Muzeul de Istorie din Ierusalim, “Turnul lui David”, este localizat in vechea citadela medievala, cunoscuta cu acelasi nume, din apropierea Portii Jaffa – o intrare istorica a Vechiului Oras. In galeria media a articolului de fata, puteti gasi un material video promotional al Muzeului Turnul lui David, primit direct din Ierusalim.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.