STIRI – Mariaj Gay: Croatia a votat legea de recunoastere a uniunilor homosexuale

O noua lege privind parteneriatele civile a fost adoptată de Parlamentul Croat, ieri, aceasta recunoscand uniunile intre persoane de același sex și acordandu-le acestora aceleași drepturi ca și în cazul căsătoriilor tradiționale, cu excepția dreptului de a adopta copii.

Parlamentul a adoptat legea, cu 89 de voturi, contra 16.

Cuplurile de homosexuali si de lesbiene din Croația se vor bucura, astfel, de acum, de toate drepturile și obligațiile de care au parte cuplurile căsătorite: moștenire, ajutoare sociale și deduceri fiscale.

Uniunile se vor numi “parteneriate de viață” și nu “căsătorii”, dar sunt definite ca formă a familiei și, ca atare, sunt protejate de Constituție.

Ceremoniile oficiale vor avea loc la consiliile orășenești.

În ciuda refuzului dreptului la adoptie, in cazul în care un copil nu are un al doilea părinte recunoscut oficial – sau un părinte este mort – partenerul de același sex al părintelui biologic va fi capabil, totusi, sa devina tutore legal al copilului, în cazul în care trăieste împreună cu cei doi.

Legea a fost puternic contestata de Biserica Catolică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.