STIRI – Accident la Metrou, in Rusia: Patriarhul Kirill se roaga pentru victime

Patriarhul Kirill s-a rugat pentru odihna celor morti și recuperarea rapidă a tuturor victimelor accidentului de la metrou.

Ieri, în Biserica Tuturor Sfintilor din reședința patriarhală a Sinodului Rus, Manastirea Danilov din Moscova, Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii a oficiat o slujba de pomenire a victimelor accidentului de la metroul din Moscova.

Tragedia a avut loc ieri dimineață, pe linia Arbatskaya-Pokrovskaya. Trei vagoane de metrou au deraiat între stațiile “Park Pobedy” și “Bulevardul Slaviansk”. Potrivit unor rapoarte recente, emise de Ministerul Sănătății și de Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia, douăzeci de persoane au fost ucise, ca urmare a accidentului. Mai mult de 160 de persoane au fost rănite și 129 au fost spitalizate, dintre care patruzeci și doua sunt în stare gravă.

La sfârșitul slujbei pentru cei adormiți, Sanctitatea Sa și-a exprimat simpatia profunda pentru familiile îndoliate și pentru cei răniți în accident:

“Îmi exprim compasiunea cea mai profundă, pentru toate familiile și prietenii celor care au cunoscut moartea în această dimineață în metroul din Moscova. Orice moarte, chiar și după o boală lungă, provoacă durere în inimile celor dragi. Cu atat mai tragic pare totul, atunci când vine vorba despre ceva neașteptat”.

“De multe ori, astfel de evenimente ii fac pe oameni să aibă un sentiment sporit de solidaritate și o nevoie de interacțiune. Fie ca Dumnezeu să ne conduca astazi, când depășim împreună acest accident, spre creșterea gradului de conștientizare a faptului ca noi toți trebuie să împărtășim durerea celuilalt (Galateni 6:02), precum și sa ne sprijinim reciproc în bucurie”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.