STIRI SIRIA: Jihadistii din Statul Islamic preiau controlul asupra unui camp de gaze

Luptătorii jihadisti din Statul Islamic (IS) au preluat controlul, ieri, asupra unui câmp de gaze sirian, lângă sit-ul Patrimoniului Mondial UNESCO Palmyra.

Douăzeci și trei de paznici au fost uciși și un alt numar de persoane, nespecificat, au fost luați prizonieri, conform unui raport al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR).

Domeniul Al-Shaer, din provincia Homs, a fost confiscat de IS (cunoscut anterior ca Statul Islamic Irak și Levant, sau ISIS), printr-o ofensivă lansată din mai multe direcții diferite.

ONG-ul cu sediul la Londra, care are o vastă rețea de informatori în Siria, a declarat că nu știe ce s-a întâmplat cu ceilalti gardieni, ingineri și angajați care se aflau in zona, fiind posibil sa fi fost luati prizonieri, răniți sau capturați în timpul operațiunii. Alți treizeci de oameni au reușit să fugă în Jehar, o zona din apropiere.

Lupte intense au fost raportate în aceeași provincie, între forțele regimului sirian și luptătorii islamiști afiliati Al-Qaeda, din Jabhat Al-Nusra, în apropierea orașului Om Sharshuh, conform Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.