STIRI Religie | Opinia publica din SUA simte caldura fata de Iudaism si Catolicism, si raceala fata de Islamism si Ateism

Potrivit unui studiu realizat de Forumul Pew Research, Iudaismul, Catolicismul si Evaghelicalismul sunt credințele pentru care opinia publică din SUA se declara favorabila. Ateismul și credința musulmană sunt pe ultimul loc.

Opinia publică din SUA simte caldura fata de evrei, catolici și evanghelici, mai puțin fata de hinduși și budiști și mai puțin pentru atei si musulmani – care se claseaza pe ultimul loc în lista credințelor cele mai populare. Acestea au fost concluziile unui studiu realizat de Forumul Pew, organismul american care este specializat în studiul religiilor, în special pe aspectele sociologice ale credinței.

Pew Forum a evaluat fiecare grup, printr-un “barometru sentimental”, de la 0 la 100.

Primele trei grupuri – evrei, catolici și evanghelici – au depășit 60%. Evreii au atins (63%), catolicii (62%) și creștinii evanghelici (61%).

Budiștii, hindușii și Mormonii se afla la mijloc. Mormonii au primit un rating de 48% și budistii de 53%.

Publicul american are sentimente reci fata de atei (41%) și chiar mai reci atunci când vine vorba de musulmani (40%).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.