STIRI Irak: Islamistii i-au fortat sa plece din manastire si sa predea cheile

În Irak, miliția jihadista a “Statului Islamic” a ocupat Mănăstirea Mar Behnam, in apropierea orașului Qaraqosh, care găzduia o comunitate mică de călugări catolici sirieni, conform agentiei Fides a Vaticanului.

Arhiepiscopul catolic sirian de Mosul, Yohanna Petros Moshe, a anuntat că jihadistii “i-au forțat pe trei călugări și un număr de familii care erau gazduite în mănăstire să plece și să le predea cheile”.

Manastirea, inchinata Printului Martir asirian Behnam și surorii sale, Sarah, din secolul al patrulea, este unul dintre cele mai vechi și cele mai venerate lacasuri creștine siriene de cult, conform Fides.

Fides se teme de “acte de vandalism și de profanare, care deja au fost observate și în alte lacasuri crestine de cult care au căzut în mâinile jihadiștilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.