STRI Politica | Rusia nu reprezinta o amenintare militara – Patriarhul Chiril

Fie ca Dumnezeu să faca astfel incat lumea sa-si dea seama că Rusia nu reprezintă o amenințare militară și nici alt tip de pericol pentru omenire.

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a cerut comunitatii internationale sa nu mai perceapa Rusia ca pe un agresor.

“Fie ca Dumnezeu să faca, astfel incat, cei care nu înțeleg Rusia sa o inteleaga astazi. Fie ca Dumnezeu să faca astfel incat intreaga lume sa își dă seama că Rusia nu reprezintă o amenințare militară și nici un alt pericol pentru oameni. Ne vom găsi salvarea, în unitate și iubire – adresam acest apel, al Sfantului Serghie, întregii lumi ruse și dincolo de ea, întregii omeniri. Și, poate va da Dumnezeu ca patria noastră sa fie in stare sa puna în aplicare această moștenire a marelui sfânt al Rusiei”, a spus Patriarhul Kirill, la un concert tinut în Serghiev Posad, dedicat celor 700 de ani de la nașterea Sfantului Serghie de Radonej (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Rusia istorica “este cel mai important lucru pe care ar trebui să il păstram și să-l predam generațiilor viitoare”, a spus Patriarhul.

“Cu mila lui Dumnezeu, vom depăși toate certurile pustiitoare și toate perturbarile din spatiul Rusiei istorice”, a spus Patriarhul Kirill.

Patriarhul a mai mulțumit Președintelui rus Vladimir Putin, care a participat la concert (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), pentru ca reflecta “consensul care există în societatea de astăzi”. “Este esențial ca liderul de stat sa fie capabil de gândiri și idei care sa-i uneasca pe oamenii de rand”, a spus Patriarhul Kirill.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.