STIRI Liban | Solidaritate cu crestinii din Irak. Indignare generala si furie

Exodul creștinilor din orașul controlat de jihadisti, Mosul, a stârnit controverse în randul comunitatilor creștine și musulmane din Liban, mass-media sociala având rol important în reacția acestora.

Statul Islamic din Irak și Siria (ISIS), care si-a schimbat recent numele în Statul Islamic (IS), le-a dat creștinilor din zona de nord a Irakului un ultimatum, in acest week-end, sa se converteasca la Islam sau sa plece, forțând sute de familii să fugă din orașul vechi, care a fost timp de secole o marturie a coexistenței (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Prin difuzoarele moscheilor, grupul suunit radical le-a dat creștinilor din Mosul sa aleaga între a se converti la Islam, sau a plăti un impozit religios, ori sa moară (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Mișcarea și migrația care au urmat in randul crestinilor, au stârnit indignare în Liban.

În timp ce figuri religioase și creștine emit declarații si politicienii isi exprima opoziția lor și furia asupra evenimentelor din Mosul, mai multi libanezi au optat pentru a-si schimba imaginile lor de profil de pe Facebook, cu litera “n” (în arabă), galbena, peste un fundal negru, facand aluzie la marcarea caselor crestinilor, de catre militantii islamisti jihadisti (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Unii utilizatori ai retelei acuza Occidentul și Israelul pentru catastrofa. “Eu zic mereu, când avioanele israeliene zboara pe undeva, un dezastru sângeros se întâmplă în altă parte”, noteaza un libanez.

Alții se declara profund nedumeriti de tacerea Occidentului, conform Daily Star.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.