Patriarhia Moscovei a facut public programul Sinodului local al Bisericii Ortodoxe Ruse, dedicat alegerii noului Patriarh.

Lucrarile Sinodului, care va reuni peste 700 de persoane, se vor deschide marti, 27 ianuarie a.c., incepand cu ora 8.00 cu participarea la Sfanta Liturghie, celebrata in capela Schimbarii la fata de la subsolul catedralei Hristos Mantuitorul din Moscova.

La ora 12 – Deschiderea solemna a Sinodului (in prezenta observatorilor si a jurnalistilor). Aceasta prima sedinta se va desfasura in capela deja amintita, iar locum-tenens al Tronului Patriarhal va citi actul de convocare al Sinodului, precum si un scurt discurs.

La ora 15 – A doua sedinta a Sinodului. Promulgarea ordinii de zi, a programului si regulamentului dupa care se vor desfasura alegerile , apoi se vor constitui organele de lucru si se va aproba procedura de alegere a Patriarhului.

La ora 17, 30 – A treia sedinta. Alegerea propriu-zisa a Patriarhului Moscovei.

In zilele ce vor urma se vor desfasura cate trei sedinte plenare.

Vineri si sambata, 30, respectiv 31 ianuarie a.c., membrii Sinodului vor oficia la Lavra Sfanta Treime si manastirea Donskoi din Moscova o slujba de pomenire a patriarhilor defuncti.

Duminica, 1 februarie a.c., incepand cu ora 9.30 se va oficia Sfanta Liturghie, precum si slujba de instalare a Patriarhului Moscovei si a intregii Rusii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.