Festivalul de film scurt FAO 2014: Biserica Stelea, un nou film inscris in competitie

Încă un film își face apariția în cadrul concursului „FAO 2014” [https://fao2014.livecamera.ro] . Acesta îl are ca realizator pe Ecaterina Țarălungă și, în urma acordului dat de organizatorii Festivalului, el a primit permisiunea de a intra în concurs, fiind înscris în data de 18 iunie 2014.

Filmul de scurt-metraj face parte din categoria filmelor documentar și are ca temă Biserica Stelea din Târgoviște [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/126-biserica-stelea.html] . Orașul este plin cu vestigii și monumente vechi de o importanță deosebită pentru istoria României. Negustorul Stelea (de unde și denumirea lăcașului de cult) ridică în a doua jumătate a secolului al XVI–lea o mănăstire, care este menționată în anul 1582, într-un hrisov al lui Mihnea Turcitul. În 1600 se ridică aici turnul-clopotniță. Biserica ce se păstrează până astăzi este ridicată de către domnitorul Moldovei, Vasile Lupu, între anii 1636-1645.

Acestea sunt doar câteva repere din filmul amintit mai sus. Vă invităm să-l vizionați, ca de altfel și pe celelalte filme înscrise în concurs.

Va invitam sa vizionati si sa votati acest film, la adresa: https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/126-biserica-stelea.html [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/126-biserica-stelea.html] .

Vă reamitim că, până în data de 31 august 2014, puteți înscrie în concurs filme pe care le-ați realizat sau le puteți realiza, dacă acestea respectă una sau mai multe dintre temele festivalului. Echipele tehnice puse la dispoziție de organizatori și de Serviciul specializat Live Camera media PRODUCTION vă stau la dispoziție cu sfaturi și soluții tehnice sau alte argumente în acest sens.

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.