Irak si Siria: interzicerea exporturilor de petrol din zonele controlate de teroristi

Rusia vrea sa solicite interzicerea exporturilor de petrol, din zonele controlate de grupurile teroriste din Irak si Siria.

Rusia lucreaza la un proiect de declarație în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, care vizează prevenirea vanzarii de petrol de catre grupurile teroriste care controleaza arii intinse de teren cu petrol din Siria și Irak pentru a-si finanța activitățile lor – conform unei declaratii a Ministrului de Externe Serghei Lavrov, facuta ieri.

“În ceea ce privește vânzările de petrol din Irak si Siria, din teritoriile confiscate de opoziție, aceste teritorii sunt dominate de extremiști, ca si alte zone, din anumite țări, care sunt controlate de grupuri teroriste locale. Deci, orice exporturi de petrol din aceste regiuni, inseamna un serios risc de finanțare a actelor de terorism”, a spus Lavrov, citat de radioul Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.