Mai multe icoane din Ucraina au inceput sa izvorasca mir

Mai multe icoane din Ucraina au început sa izvorasca mir, incepand din ultimele luni ale anului trecut.

Patru icoane izvorasc mir doar în Biserica Sfinților Vera, Nadezhda, Lubov și Mama lor Sofia, din Dnepropetrovsk. Icoana Sfântului Ioan Botezătorul a fost prima care a început sa “plânga” – s-a întâmplat pe 14 octombrie, la sărbătoarea Acoperamantul Maicii Domnului, conform saptamanalului rusesc “Argumente si Fapte”.

În ianuarie, Icoana Maicii Domnului Manyavskaya a început să izvorasca si ea mir, în Schitul Manyavsky, din regiunea Ivano-Frankovsk.

“Prima dată, icoana a izvorat mir ​​în 2008, înainte de un potop teribil în Ucraina de Vest. Apoi, icoana “a plans” în martie 2012, cand au fost din nou inundatii, dar nu atât de dezastruoase. În cele din urmă, Maica Domnului a început să plângă în ianuarie 2014. Am înțeles că Maica Domnului ne avertizează împotriva a ceva”, spune egumenul Paisie (Kukharchuk) din Ermitaj.

Apoi, in luna aprilie, icoana Sfantului Serghie de Radonej a început sa izvorasca mir în orașul Smela, Regiunea Cherkassk.

În ajunul Bobotezei, icoanele au inceput sa izvorasca mir in casa unui rezident, Genichesk, din regiunea Herson.

La fel s-a mai intamplat si în ajunul Paștelui, intr-un asezamnt destinat rugaciunii, aflat pe Maidan, în Kiev.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.