Festivalul de film scurt FAO 2014 – un nou film inscris intra competitie: Manastirea Dealu

Un nou film ce intră în categoria filmelor documentar, de scurt-metraj, a fost înscris în cadrul concursului „FAO 2014”, în data de 18 iunie 2014! Acesta o are ca realizatoare pe Ecaterina Țarălungă și, ca urmare a condițiilor întrunite, a fost acceptat pentru participarea în cadrul concursului.

Realizatoarea ne pune în fața ochilor o mănăstire frumoasă, amplasată în vecinătatea orașului Târgoviște, pe culmea unui deal. Sfânta mănăstire Dealu îi are ca ctitori pe Radu cel Mare și fratele său, Vlad cel Tânăr, și este menționată documentar pentru prima dată în anul 1431. Aici găsim, într-o criptă aflată în naosul bisericii, în partea dreaptă, capul lui Mihai Viteazul. Tot în naosul bisericii mănăstirii se mai află și un sarcofag de marmură, asemănător celui cu capul lui Mihai Viteazul, al ctitorului, Radu cel Mare.

Sunt câteva informații pe care le puteți regăsi și în cuprinsul filmului, într-o îmbinare plăcută de imagini, sunet și texte, care vin să lămurească și să pună într-o lumină frumoasă un reper al credinței străbune, din vechea regiune a Țării Românești.

Va invitam sa vizionati si sa votati acest nou film, la adresa: https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/132-manastirea-dealu.html [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/132-manastirea-dealu.html] .

Vă reamitim că, până în data de 31 august 2014, puteți înscrie în concurs filme pe care le-ați realizat sau le puteți realiza, dacă acestea respectă una sau mai multe dintre temele festivalului. Echipele tehnice puse la dispoziție de organizatori și de Serviciul specializat Live Camera media PRODUCTION vă stau la dispoziție cu sfaturi și soluții tehnice sau alte argumente în acest sens.

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.