VIDEO 2 si alte relatari: Dimineata de 27 ian. 2009 (Rusia) – Consiliul Local al Bisericii Ortodoxe Ruse / un nou Patriarh

Astazi dimineata, la Moscova, s-a deschis Consiliul Local al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Sute de delegaţi şi invitaţi din diferite ţări s-au reunit la Catedrala Hristos Mântuitorul, unde se va vota noul Patriarh al Moscovei şi al Intregii Rusii. Anterior, au fost alesi cei trei candidati.

La orele 8.00, delegaţii pentru Consiliul Local s-au adunat la Catedrala Hristos Mântuitorul. Deschiderea lucrărilor a fost precedată de Sfânta Liturghie. Slujba a fost oficiată de catre Patriarhul Locum-Tenens, Mitropolitul Kirill.

Alături de acesta au participat la slujbă membrii Sfântului Sinod. Cep prezenti, ca delagţi, număra mai mult de 700 de persoane. Această delegaţie cuprinde în majoritate clerici, monahi, laici din toate cele 157 de eparhii şi episcopii Bisericii Ortodoxe Ruse.

In deschidere a avut loc o scurtă conferinţă de presă iar, după ocuparea locurilor, cei prezenţi au rostit o rugăciune pentru cel ce s-a mutat la Domnul, vrednicul de pomenire Patriarh Alexei al II-lea. Apoi, toată lumea a rostit Crezul.

Patriarhul a citit o scrisoare Episcopilor din Consiliul Local prin care se urmarea o prezentare a vieţii Bisericii în perioada 1990 – 2009.

Există posibilitatea ca deja, în această seară să fie prezentat numele noului Patriarh.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.