Ierusalim si Galileea: crestinii, tinta unor noi vandalisme

O mănăstire catolică de lângă Ierusalim și un sat in mare parte maronit din Galileea (foto), au fost distruse în ultimele săptămâni, intr-un val de doi ani de vandalisme, îndreptat impotriva creștinilor și musulmanilor din Israel și Cisiordania.

La sfârșitul lunii martie, mai multe insemne cu graffiti, anti-creștine și anti-americane, au fost descoperite pe zidurile mănăstirii Deir Rafat, Imparateasa noastra Doamna, din Palestina. Anvelopele autoturismelor aflate langa mănăstire au fost, de asemenea, sparte.

In ziua de 3 aprilie, locuitorii din satul nordic Jish, cunoscut sub numele de Gush Halav în ebraică, s-au trezit cu pneurile a aproximativ 40 de vehicule, sparte, și cu graffiti pictate pe un perete: “Non-evreii vor fi alungați din țara noastră”.

Autoritățile au declarat că atacurile “Price Tag” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) probabil au fost efectuate de către un grup de colonisti extremisti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.