publicat în: Arhivă

Descoperire: discriminarea lesbienelor este legala in scolile californiene

Un liceu confesional a câştigat o victorie juridică împotriva a două foste eleve care au făcut o plângere, conform căreia acestea au fost victime ale discriminării din cauza presupusei lor homosexualităţi, conform unor documente puse la dispoziţie ieri, 28 ian. 2009.

A doua cameră a celui de-al patrulea District al Curţii de Apel din California a fost sesizată asupra a două tinere femei, exmatriculate în 2005, dintr-un liceu confesional luteran din Wildomar (120 km sud-est de Los Angeles), care, conform conducerii unităţii, şi-au arătat afecţiunea lor în public.

În ianuarie 2008, judecătorul a respins plângerea acestor eleve.

Judecătorii curţii de apel au confirmat si ei această decizie, susţinând că şcoala nu se putea conforma legii californiene care interzice discriminarea persoanelor pe baza orientării sexuale la locul de muncă, întrucât “nicio şcoală nu este unitate comercială”, conform sensului legii.

“Aşa încât (şcoala) putea proceda legal pentru discriminarea bazată pe percepţia orientării sexuale” în conformitate cu textul deciziei emise luni.

Avocatul celor două reclamante, care acum sunt studente, a promis să înainteze cazul Curţii Supreme din California.

“E ca şi când (judecătorii) revin cu 20 sau 30 de ani în urmă, fără să facă progrese în acest domeniu”, a spus Kirk Hanson, citat de Los Angeles Times. “De fapt, această decizie dă dreptul şcolilor private la discriminare.”