Antelias: Cartea, sursa de imbogatire spirituala si intelectuala (foto)

In aceste zile, Catolicosul Aram I a inaugurat cel de-al 35-lea targ de carte, intitulat “Cartea: sursa de îmbogățire spirituală și intelectuală”, in Antelias.

În mesajul său, Sanctitatea Sa a declarat că, deși inovațiile actuale de comunicare și Internet sunt furnizori rapizi de informație și cunoștințe, cartea armeană ramane un puternic potential de creștere spirituală și identitate armeneasca. El a citat din Biblie, fragmentul in care Mantuitorul Iisus a spus: “Scris este: ‘Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu’” (Matei 4:4).

Catolicosul a mai precizat ca “in istorie, poporul a fost hrănit și inspirat de Biblie și de reflecțiile tiparite, de imnurile spirituale, de rugăciuni și meditațiile părinților Bisericii și de actele eroice înregistrate, ale martirilor, in apărarea credinței lor.

“Astăzi, provocările vieții moderne ne înstrăinează de cartea armeneasca; aceasta realitate ne priveaza de resursele noastre spirituale și chiar slăbeste identitatea noastră, ca popor”, a mai remarcat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.