publicat în: Arhivă

Avioanele rusesti de lupta, din Armenia, poarta nume de sfinti. Binecuvantarea armamentului militar

Pentru prima dată, trei avioane MiG-29 au fost binecuvântate pe Aeroportul “Erebuni”, din Erevan, Armenia. Aceasta s-a intamplat in aceste zile, după întoarcerea aeronavelor dupa o serie de interventii tehnice.

Personalul din întreținere a fost si el binecuvantat, primind Evanghelii și oficiindu-se pentru el rugăciuni, ca dar din partea Moscovei, mai exact a Patriarhului Kirill al Întregii Rusii.

Sfintele Scripturi au fost inmanate aviatorilor de catre Arhimandritul Andrei (Vatz), comandant adjunct al bazei militare rusesti 102, care lucrează cu soldații. Potrivit acestuia, 75% dintre soldații bazei militare 102 rusesti se declară creștini sau islamisti.

Preotul a binecuvântat trei aeronave de luptă MiG-29, cu reperele 21, 23 și 24, în cinstea Sfinților Alexandru Nevski, Dimitrie din Donsk și Mercurie de Smolensk. Pr. Andrei a remarcat că acestia sunt sfinți venerati ca războinici. Biserica îi cinstește ca sfinți, iar soldații i-au proslăvit ca sfinți patroni.

Binecuvântarea avioanelor a fost parte dintr-o serie de evenimente dedicate Postului Mare.

Se preconizează că, în timpul Postului Mare, mai mult de 500 de obiecte militare ale bazei militare rusesti din Gyumri vor fi binecuvântate, precum si aproximativ 15.000 de piese de armament și echipament militar.