Dezmintire: inventar al proprietatilor bisericii din Simferopol

Eparhia de Simferopol, a Bisericii Ortodoxe Ruse, neaga ca ar fi facut un inventar al bunurilor așa-numitei “Patriarhii a Kievului”.

În urma informațiilor publicate de mass-media, conform carora clerici ai Patriarhiei Moscovei, impreuna cu mai multi oameni înarmați, ar fi făcut un inventar al proprietatilor bisericii din satul Perevalnoe (districtul Simferopol), care se afla sub jurisdictia așa-numitei “Patrairhii a Kievului” (schismatica), serviciul de presă al Episcopiei de Simferopol și Crimea declară că această informație nu corespunde realității.

“Așa cum am indicat deja, episcopul Diecezei de Simferopol și Crimea, în legătură cu evenimentele recente, a solicitat în mod repetat, ca toți locuitorii din Crimeea (indiferent de apartenența lor națională și religioasă), sa păstreze pacea și sa refuze acțiuni care ar putea duce la ură religioasă sau etnică, sau discriminare”, se spune într-o declarație.

Răspândirea unor astfel de zvonuri, de catre reprezentanții așa-numitei “Patriarhii a Kievului”, care nu corespund realitatii, este considerata de catre Eparhia de Simferopol și Crimea drept o amenințare la adresa păcii, incitand credinciosii împotriva manastirilor si bisericilor aparținând de Biserica Ortodoxă canonica din Ucraina.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.