Duminica Sfintei Cruci, in Stavanger, pe coasta de vest a Norvegiei (foto)

In duminica dinaintea Praznicului Bunei Vestiri, 23 martie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul românilor din Stavanger, de pe coasta de vest a Norvegiei, cu prilejul sarbătoririi hramului. Parohia românească din Stavanger are hramurile Buna Vestire și Sfinții Ierarhi Calinic de la Cernica și Svithun.

În seara zilei de 22 martie 2014, Preasfințitul Macarie a săvârșit Taina Sfântului Maslu și a spovedit credincioșii, în parohia românească din Stavanger, iar duminică 23 martie 2014, a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, fiind înconjurat de preoții Cristian-Silviu Comănescu, Andrei-Marius Pop și diaconul Sorin Sîplăcan, conform informatiilor trimise de reprezentantii episcopiei.

Înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii, ierarhul a sfințit noua cruce pictată, care străjuiește altarul bisericii românești din Stavanger, apoi a scos în pronaos, spre rânduita închinare, crucea împodobită cu flori și busuioc.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Macarie s-a referit la semnificația duminicii a lll-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci, vorbindu-le celor prezenți la slujbă, despre mântuirea adusă de Hristos prin Cruce. La final, ierarhul a miruit credincioșii și le-a oferit în dar “Noul Testament”. In galeria foto, puteti vedea 14 fotografii de la acest eveniment (www.lacasuriortodoxe.ro).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.