Bosnia: Monument in onoarea Papei Ioan Paul II, ridicat in Sarajevo

O statuie în onoarea misiunii de pace in Bosnia, a Papei Ioan Paul al II-lea, va fi inaugurata în capitala Saraievo, în fața catedralei, in ziua de 30 aprilie 2015, la trei zile după canonizarea Papei polonez. Arhiepiscopul catolic de Sarajevo, Cardinalul Vinko Puljic, și directorul asociat cultural croat al “Napredak”, Franjo Topic, au oferit aceasta informatie, in cadrul unei conferințe de presă organizate cu o zi in urma (25 martie).

Ei anuntasera planul ridicarii monumentului dedicat Papei Ioan Paul al II-lea, înca din 2007.

Principalul motiv al ridicarii acestei statui, a spus Arhiepiscopul, este acela că Papa a facut mult pentru pacea și dialogul din Bosnia, iar acest lucru nu trebuie uitat, relateaza Vatican Insider.

Statuia, înaltă de trei metri, a fost creata de sculptorul nascut in Sarajevo – Hrvoje Uremovic, care lucrează in prezent în Zagreb. Aceasta este fabricata din aluminiu, fiind mai rezistent decât bronzul. Costul întregului proiect ajunge undeva la 250.000 de euro.

Papa polonez a fost unul dintre primii care au recunoscut independența Bosniei, la doar o lună după referendumul din 29 februarie / 1 martie 1992, și a vizitat țara de două ori.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.