Atac la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova: infiintarea asa-zisei mitropolii a Chisinaului si a Moldovei de Rasarit

O noua mitropolie a fost inregistrata in Republica Moldova. Noul cult a fost inregistrat in data de 17 ianuarie, conform presei locale, si pare a avea ca lider, nu un mitropolit, ci un presedinte, despre care multi banuiesc ca ar fi chiar sotia unui preot din cadrul Bisericii.

In legatura cu inscrierea acesti noi mitropolii, intitulata “Mitropolia Chisinaului si a Moldovei de Rasarit”, in ultimele ore, Mitropolia ortodoxa a Republicii Moldova, aflata sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei, a emis un comunicat, pe care vi-l redam mai jos:

“În legătură cu înființarea și înregistrarea așa-zisei mitropolii a Chișinăului și a Moldovei de Răsărit, Mitropolia Moldovei consideră că acest act este rezultatul imperfecțiunii actualei Legi a Cultelor care permite înregistrarea unor organizații religioase de proveniență dubioasă, aducând astfel un deserviciu întregii societăți.

Totodată trebuie să constatăm cu regret că legitimarea acestei pseudo-mitropolii este un atac la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova – care pe drept cuvânt poate fi numită națională.

Cazul de față ne face să credem și mai hotărât în necesitatea reexaminării urgente a Legii sus-menționate, pentru a preveni abundența înregistrărilor cultelor religioase.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.