Relatii intre Biserica si stat, exemplare

Președintele muntenegrean Filip Vujanovic a descris relațiile stat-biserică din Rusia, ca fiind unele model.

“Îmi place modul în care Biserica și statul isi construiesc relațiile în Rusia. Ele respecta pe deplin principiul separarii Bisericii de stat. În același timp, Biserica are șansa de a-si folosi misiunea in promovarea iubirii, pacii, unitatii și înțelegerii. Aceasta ajută Rusia sa-si apere interesele de bază, ca mare stat”, a declarat Vujanovic, într-un interviu exclusiv pentru agenția de știri rusă Itar-Tass, citata VoR.

“Eu cred că relațiile dintre stat și Biserică, în Rusia, sunt unele model. Acesta este modul în care statul și Biserica ar trebui să existe. Biserica este separată de stat și cele două nu se amesteca în afacerile celuilat, dar cu toate acestea, Biserica are șansa promovarii valorilor sale”.

“Sper ca Biserica și statul din Muntenegru sa construieasca relații în conformitate cu aceleași principii”, a mai subliniat Președintele Vujanovic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.