12 Maici rapite in Maaloula: aparitie intr-o noua inregistrare (video)

In filmul obtinut de Al-Jazeera, ca si in cel precedent (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), se precizeaza ca acestea sunt în stare bună de sănătate. Maicile grec-ortodoxe au fost luate prizoniere din Mănăstirea orașului istoric sirian Maaloula (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ultimul material video, dezvaluit de Al-Jazera, se spune ca ar fi fost filmat pe 5 februarie.

Clipul nu avea sunet, dar un comentator amintea: “ele spun că sunt în stare bună de sănătate, nu au fost maltratate… și așteapta eliberarea lor, pentru a se întoarce la mănăstire”.

Într-un film anterior, lansat pe 6 decembrie, maicile negau că ar fi fost răpite, dar nu este clar în ce măsură au vorbit sau nu sub presiune.

Mass-media apropiata Regimului sirian i-a acuzat pe rebeli ca le folosesc pe maici drept scuturi umane, și au fost exprimate temeri pentru siguranța lor, conform AFP.

In filmul recent, maicile “le mulțumesc tuturor celor care caută să obțină eliberarea lor și fac apel la eliberarea tuturor prizonierilor”, conform Al-Jazeera. El mai sustine ca “răpitorii cer eliberarea femeilor deținute în închisorile siriene, pentru a le lasa libere pe maici”.

Vineri, Primul-Ministru interimar al Libanului, Najib Mikati, tocmai isi exprimase optimismul vizavi de eliberarea in curand a călugărițelor, cu ajutorul medierii Qatarului. Qatarul declarase că intreprinde eforturi pentru eliberarea maicilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Se crede ca maicile sunt de nationalitate siriana si libaneza (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.