Kosovo: Legea care limiteaza sunetele clopotelor. Poluare fonica la standarde UE

In ultima perioada, in Kosovo, au loc discutii legate de o aliniere a nivelului poluarii fonice la standardele existente in Uniunea Europeana.

Pe aceasta tema, insa, s-a iscat o dezbatere aprinsa, pornind de la unele acuzatii ale credinciosilor musulmani din zona, care se plang ca, prin aceasta lege, se urmareste interzicerea “Azan” (Adhan) – chemarea islamică la inchinare.

Guvernantii au precizat, insa, ca, atat in cazul lacasurilor de cult islamice (difuzoare), cat si al celor crestine (clopote), sunetele nu vor fi clasificate, in noile reglemantari, la rubrica “poluare sonora”, conform unui raport RFE/RL Radio Europa Libera.

Cu toate acestea, Ministrul Mediului, Dardan Gashi, s-a întâlnit cu înalți reprezentanți ai Comunității Islamice din Kosovo si le-a explicat acest lucru, specificand insa ca va veni vorba si despre o conventie intre cetateni si guvern, in cazul lacasurilor de cult, pentru un anumit volum si anumite intervale de timp permise.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.