publicat în: Arhivă

Venezuela expulzeaza 3 diplomati americani, pentru sustinerea opozitiei in ‘lovitura de stat’

Venezuela a expulzat trei diplomați americani, acuzându-i de alimentarea protestelor anti-guvernamentale, ceea ce Departamentul de Stat al SUA a negat categoric.

Conform unui corespondent regional al radioului Vaticanului, James Blears, Ministrul de Externe al Venezuelei, Elias Jaua, a declarat ca cei trei membri ai Consulatului SUA au abuzat de vizitele efectuate in universități, încurajand protestele anti-guvernamentale in randul studenților.

Departamentul de Stat American a reacționat rapid, sustinand ca acuzațiile sunt total nefondate și false, dar a subliniat că Statele Unite sprijină drepturile omului, precum și întrunirile pașnice și libertatea de exprimare.

Secretarul de stat american, John Kerry, si-a exprimat public, deja, îngrijorarea profundă pentru situația actuală din Venezuela.

Unul dintre liderii principali ai opoziției, Leopoldo Lopez, care este căutat de poliție, a chemat la un protest anti-guvern de proportii, astazi, în capitala Caracas, provocand guvernul sa încerce să-l aresteze.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, acuză opoziția, de încercarea de a declanșa o lovitură de stat. De asemenea, el mai spune că o să ramana pe pozitie.