Doua noi biserici ortodoxe rusesti, construite in Cambodgia

Șeful Secretariatului Patriarhiei Moscovei pentru Instituții Străine, Arhiepiscopul Mark de Egorievsk, a efectuat ritualul de sfințire a pietrei de temelie a unei biserici care urmeaza sa fie construită în cinstea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, in Sihanoukville, Cambodgia.

El a mai pus, de asemenea, piatra de temelie a unei biserici închinate Icoanei Maicii Domnului din Kazan, într-un alt oraș din Cambodgia, Siem Reap, conform Patriarhiei Moscovei.

Biserica Rusă a fost înregistrată în Cambodgia, ca Biserica Ortodoxă Creștină a Cambodgiei (Patriarhia Moscovei). Acesteia i se pemite să deschidă parohii, sa cumpere terenuri în numele Bisericii, sa construiasca biserici, sa deschida școli religioase și să predice în mod liber.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.