Atac sinucigas cu bomba, asupra unui autocar cu pelerini crestini sud-coreeni, in locurile sfinte

Un autocar plin de crestini sud-coreeni, care isi stransesera bani ani de zile pentru a vizita asezarile biblice din Egipt și Israel, a fost atacat in aceasta duminica de un atentator sinucigaș.

Patru persoane au fost ucise în atacul cu bombă, inclusiv conducătorul auto egiptean, un membru al Bisericii și doi ghizi sud-coreeni.

Conform Asociated Press, alte 14 persoane au fost rănite. Nu este prima data când creștinii din Coreea de Sud devin ținta violențelor, într-o țară străină. În anul 2007, in urma luarii de ostatici timp 43 de zile, doi misionari sud-coreeni au murit în Afganistan, asa incat Coreea de Sud interzisese ulterior cetățenilor sai să călătorească in unele tari cu majoritate musulmană.

De data aceasta, cei 31 de oameni aflati in autobuz proveneau dintr-o Biserică presbiteriană de la sud de Seul, turneul in tarile biblice fiind organizat cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la fondarea Bisericii. Conform unui raport AP, atacul ar fi purtat semne ale gruparilor militante cu legaturi al-Qaida.

Grupul părăsise Coreea de Sud lunea trecută, pentru un turneu de 12 zile, in Israel, Egipt și Turcia, conform Christianity Today.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.