Patriarhii Rusiei si Antiohiei, impotriva terorismului si extremismului

“Cele două Biserici considera că doar printr-un dialog deschis și sincer sunt posibile garantarea unei paci reale în Siria, independența și integritatea teritorială și asigurarea drepturilor și oportunităților egale pentru cetățenii ei”, potrivit unei declarații comune a Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și a Patriarhului Ioan X al Antiohiei și al întregului Răsărit, care si-a încheiat, ieri, vizita în Rusia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Este important sa fie sprijinit procesul început la Geneva și, sperăm ca “toate problemele politice din Liban, Irak și țările din Orientul Mijlociu vor fi tratate într-un spirit de pace, care respinge violența și toate tipurile de presiune care pot veni de pe poziții extremiste sau in urma unor acte de terorism”, au declarat autorii documentului.

“Bisericile Antiohiei și Rusiei au experiența co-existenței cu Islamul. Respingem orice tip de extremism sau forma de ură. Facem apel la creștini și musulmani, să lucreze împreună în beneficiul țării lor”, au spus patriarhii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.