Turcia: o biserica ortodoxa din provincia Sivas va fi renovata si predata comunitatii armene

O biserică aflata în provincia turcă Sivas, de pe teritoriul care apartine Forțelor Armate, va fi restaurata și predata Societatii Prietenii Armeniei, conform jurnalului turcesc Sabah. Acesta reprezinta inca un pas, din pachetul de măsuri de democratizare a țarii, potrivit ziarului.

Bisericile si manastirile aflate în teritoriile Forțelor Armate vor fi predate minorităților religioase, în viitorul apropiat, a spus ziarul.

Pachetul de democratizare mai prevede, de asemenea, ridicarea interdicției privind purtarea vălului hijab în organizațiile de stat din Turcia, cu excepția Forțelor Armate (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Pachetul de măsuri de democratizare a fost ambiguu perceput de către opoziția turcă. În mod special, Partidul Mișcării Naționaliste (MHP), al carui lider este Devlet Bahceli, a declarat că pachetul de măsuri nu ia în considerare drepturile poporului turc, iar acesta este în detrimentul intereselor poporului și contravine interesului public

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.