Arestari in cazul incendierii bisericilor din Tatarstan

Mai multi tineri, membri ai unui grup islamist, au fost arestati în legătură cu incendierea unor biserici din Tatarstan (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Raportul in cauza apartine Ministerului de Interne, care nu a precizat, insa, din ce grup fac parte tinerii. Se presupune ca acestia sunt responsabili cu incendierea a doua dintre cele șapte biserici incendiate în acest an în republica rusa predominant musulmană.

Tinerii au varste cuprinse intre 22 si 35 de ani, si ar fi incediat două biserici ortodoxe, în mijlocul lunii noiembrie, folosind cocktailuri Molotov, conform Ministerului de Interne.

O biserică de lemn din satul Lenino a fost complet distrusa, în timp ce, in cazul celei de-a doua, un paznic a reușit să stingă incendiul provocat in biserica din orașul Chistopol, a spus ministerul.

Raufacatorii se pot confrunta cu pedepse de pana la 20 de ani de inchisoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.