Mars de protest impotriva construirii unei moschei in centrul Atenei

Susținătorii și membrii partidului neo-nazist grec, Golden Dawn, au participat la un marș de protest împotriva construirii unei moschei în centrul Atenei.

Dupa 13 ani de la momentul anuntarii proiectului de catre guvernul grec, s-a reusit alegerea unui arhitect pentru construirea moscheii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Cinci încercări anterioare de a găsi un arhitect s-au oprit, “din cauza reacțiilor ostile extremiste și a creștinilor ortodocși fanatici greci” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Pentru a se ruga, comunitatea musulmană este în prezent obligata să se foloseasca de incaperi necorespunzătoare. Construirea unei moschei le va oferi musulmanilor din Atena un mediu adecvat și sigur în care să se închine.

Moscheea va fi construita fără vreun minaret, în încercarea de a minimiza reacția fanaticilor.

În timpul marșului de protest, susținătorii de extremă dreapta Golden Dawn au strigat sloganuri împotriva lui Kemal Ataturk. Ataturk este figura cea mai relevantă din istoria modernă a Turciei.

Între timp, ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu, a fost prezent in Atena, incepand de vineri, pentru a participa la întâlniri cu oficialii greci.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.