Siria: Guvernul mi-a oferit 1700 de arme, pentru crestinii nostri, si le-am refuzat!

Îndemnul unui episcop grec-ortodox, adresat crestinilor sirieni, ca acestia să ia armele, este “nebunesc” și “nechibzuit”, a declarat un prelat catolic sirian pentru agenția de știri Fides, desi conform aceleiasi agentii, declaratia episcopului grec-ortodox ar fi fost “falsificata” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Episcopul Lukas El Khoury, un episcop auxiliar al Patriarhiei Grec-Ortodoxe din Antiohia, ar fi spus că “fiecare tânăr creștin, în măsură să facă acest lucru, ar trebui să ia armele pentru protejarea Siriei, a bisericilor si mănăstirilor, conform Fides: “Nu putem rămâne cu brațele încrucișate” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Ca oameni ai Bisericii, nu-i putem incita pe creștini să ia armele și să participe la conflict”, a declarat, mai nou, Arhiepiscopul catolic siriac (foto: emblema Bisericii) Jacques Behnan Hindo de Hassaké-Nisibi, in semn de răspuns. “Nu putem spune astfel de lucruri, este nebunesc. Se merge împotriva Evangheliei și a doctrinei creștine… declarațiile punandu-i pe creștini în pericol, iar acestia devenind ținte ale violenței”.

În “situația în care ne aflăm, fiecare individ, chiar creștin, este liber sa aiba propriile sale alegeri, conform conștiinței proprii”, a adăugat Arhiepiscopul Hindo. “Anul trecut, guvernul mi-a oferit 700 de arme Kalashnikov, pentru a fi distribuite creștinilor din Hassaké, și 1000 pentru de cei din Qamishli, și am refuzat. Suntem împotriva violenței, de orice parte ar fi ea”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.